9 wereldrecords met Power Tools?

Een spijker is een leuk dingetje om een record mee te verbreken. Wat kun je allemaal met een boor doen? Wij zochten het voor je uit en vonden hier de 9 opvallendste wereldrecords die te maken hebben met een stukje gereedschap. En je zult merken dat er een aantal hele vreemde tussen zitten!

guinness book of world records

1. Meeste rotaties hangend aan een boormachine

Je moet er maar opkomen: hoeveel rotaties zou je kunnen maken in 1 minuut wanneer je met je boormachine aan het plafond hangt? The Huy Giang heeft het antwoord voor je: 148. Zoveel rotaties maakte deze klusser op 23 december 2008 in Keulen, Duitsland. Om misselijk van te worden!

2. Grootste handboor ter wereld: 15.15 meter

In Kroatië maakte Miljenko Mustapic de grootste niet-elektrische handboor ooit gemeten. Deze werd gepresenteerd op 12 maart 2011 en het betreft een replica van een bestaande traditionele handboor. Helaas hebben we nog geen foto weten te vinden, dus het enige bewijs is deze opname in de Guinness World Records database.

3. De meeste spijkers geslagen in 1 minuut

Hoeveel spijkers sla jij in 1 minuut? Het record staat op 30! En dit record is in handen van Boguslaw Bialek die tijdens een tv uitzending op 2 december 2011 in Beijing (China) het record op zijn naam zette. Het oude record stond op naam van de Chinese Ding Zhaohai die ook 30 spijkers in een minuut sloeg. Samen delen ze nu dit record. Oefening baart kunst, dus daag je vrienden uit en sla je slag. Wie weet sta jij binnenkort met je naam in het Guinness Book of Records? Een detail: ze slaan de spijkers met de hand!

4. De snelste tijd om 10 spijkers te buigen

Nog zo’n record dat je best wel eens kan verbreken. Chad Netherland uit de Verenigde Staten boog 10 spijkers om in slechts 21,13 seconden. Netherland is een typische recordfreak, want hij staat met meer records in de boeken. Hij heeft zelfs een eigen website. Chad bereikte deze prestatie in het Millennium Hotel in St. Louis op 14 juli 2006. Tijd om verbroken te worden!

5. Grasmaaier op je kin balanceren?

Nee, dat is geen grapje……Dit record staat op naam van Ashrita Furman en werd op 4 oktober 2013 in New York gezet. Gedurende 5 minuten en 1 seconde balanceerde er een grasmaaier met een gewicht van ruim 8,5 kg op de kin van deze deelnemer. Ook Ashrita Furman is dol op records en heeft er maar liefst 450 op naam staan sinds 1979. Dat is nog eens een vakman!

grasmaaier-record-don-wales

6. De snelste grasmaaier ter wereld!

Nog een record in de categorie grasmaaiers. De snelste grasmaaier ter wereld gaat maar liefst 141,35 km per uur! Hij werd op 23 mei 2010 bestuurd door Don Wales in Pendine.

7. Boomstamschijfjes zagen met een cirkelzaag

Dat een zaag niet alleen geschikt is om een vogelhuisje in elkaar te zetten, laat Vesa Kurki (Finland) zien. Deze wereldrecordhouder zaagde 15 boomstamschijfjes van 5 cm in 3 minuten. Het record werd gehaald op de set van ‘Guinness World Records’ in Studio Werne, Helsinki. Tja, misschien niet het meest bizarre record, maar wel eentje die jij kunt gaan verbreken!

8. Meeste boomstamschijven gezaagd met een handzaag

Misschien nog wel knapper: de gebroeders Saturnino en Patxi Salbidea Martinez de Murgi uit Spanje, zaagden boomstamschijfjes met slechts een handzaagje! In drie minuten tijd wisten ze 14 schijven met een dikte van 2,5e centimeter uit een boomstam (van 35 centimeter in diameter) te snijden. Voorwaarde was wel dat elk stuk precies door een brievenbus pastte, voordat het werd goedgekeurd. Dit record werd behaald op de set van El Show de los Redords, op 18 oktober 2001 in Madrid.

9. Het grootste zaagseltapijt ter wereld

Misschien de minst logische in deze lijst, maar wel vervaardigd aan de hand van een zaag: het grootste zaagseltapijt ter wereld. Dit prachtige tapijt, een traditioneel begrip in Guatamala, van maar liefst 1278 meter werd op 28 maart 2013 in Guatemala City uitgevoerd. Maar liefst 1300 vrijwilligers hielpen mee om van zaagsel dit kunstwerk te maken, ter gelegenheid van de komst van Paus Franciscus I

sawdust carpet