Nintendo gaat games uitbrengen voor IOS en Android

De legendarische spelletjesfabrikant heeft aangekondigd in samenwerking met DeNA games te gaan produceren voor IOS en Android smartphones. Dat is op zichzelf verassend nieuws aangezien Nintendo nog steeds de onbetwiste koning is als het mobiel gamen betreft. Zowel hard als software matig laten zij namelijk andere spelers in het veld ver achter zich in populariteit en verkoopcijfers. De Nintendo DS en het huidige model de DS3 zijn met afstand de meest populaire gaming devices van dit moment. Het blijkt dus dat Nintendo niet zozeer op hardware zit te wachten om de eigen games aan de man te brengen. Dat doen ze beter dan wie dan ook. Hoe dan ook, Nintendo aangekondigd om met DeNA, een ervaren IOS en Andriod games producent nieuwe spelletjes te gaan ontwikkelen. Nokia-N-Gage-en-Sony-Ericsson-Xperia-Play-1024x495

Game classics op je smartphone

Voorheen leek zo’n move van Nintendo welhaast onmogelijk. Nintendo heeft met de branding van het merk altijd al een hoge mate van exclusiviteit betreffende de eigen spellen meegegeven. Dit nieuws zal dan ook bij de Nintendo puristen waarschijnlijk niet in goede aard vallen maar voor ons gewone stervelingen brengt het wel wat extra’s. Nintendo klassiekers zoals Donkey Kong en Mario Bros mogen in aangepaste vorm te verwachten zijn bij de reeks nieuwe spelletjes die Nintendo en DeNA gaan uitbrengen. En ja. Ondergetekende heeft een dingetje met Donkey Kong dus die kan niet wachten tot die aap op zijn telefoon met tonnetjes gaat smijten. En ja Mario Bros is er ook zo eentje, kijken hoe dat gaat zonder pookje op een iPhone. Nu al zin in. De hele serie Nintendo classics op je IOS of Android device is afhankelijk van je keuze in spelletjes een daverend pluspunt. Maar das absoluut persoonlijk.

Marketing technisch verantwoord

Blijft nog steeds de vraag waarom Nintendo met zo’n succesvol mobiele gaming set up er toch voor kiest om ook nog eens de IOS en Android markt op te gaan. Het antwoord daarop is tweeledig. Zakelijk is het niet onverstandig om een nog steeds groeiende markt op te stappen. DeNA verwacht een maandelijkse omzet te kunnen genereren van zo’n 25 miljoen dollar op de door Nintendo uit te brengen mobile games. Daarnaast is het wellicht een poging om de spellen van Nintendo een breder platform te geven waardoor de console versies van de Nintendo spelcomputers meer onder de aandacht komen. Door de spellen voor meerdere platforms geschikt te maken is de kans dat de console versie wellicht in een slipstream mee wordt getrokken groter. De console versies van Nintendo zijn namelijk bij lange na niet zo populair als de handhelds.