Welke schoenen dragen astronauten?

Mooi wit, lekker ruim en ongetwijfeld enorm comfortabel. Iedereen die een astronautenpak wel eens goed bekeken heeft, zal zich ook afgevraagd hebben hoe het zou voelen om er een te dragen. Bij Nike zijn ze net zo gefascineerd door deze intergalactische mode en hebben de ontwerpers deze inspiratie gebruikt om een paar te gekke nieuwe sneakers samen te stellen. Een jarenlange opleiding bij de NASA hoef je er niet voor te volgen, want de schoenen uit de zogenaamde Nike Air Force 1 Hi “Astronaut Pack” zijn gewoon te koop in de schoenenwinkels.

Nike-Air-Force-1-Hi-“Astronaut-Pack”

Witte blikvangers met buitenaarde details

De Astronaut Pack biedt je de keuze uit twee modellen, namelijk de Nike Air Force 1 Downtown Hi LW QS en de Nike Lunar Force 1 Hi QS. Beide exemplaren zijn natuurlijk vooral wit, maar de hoge sneakers hebben nog een paar bijzondere details in petto. Kijk maar eens naar het Nike-logo, dat opvallende overeenkomsten vertoont met de logo’s die je op traditionele ruimtepakken vindt. Daarnaast is ook de wereldberoemde ‘swoosh’ aanwezig, die schittert in de opvallende kleuren blauw en paars. Bijzonder extraatje daarbij is dat deze met klittenband afneembaar isbij de Nike Air Force 1 Downtown Hi LW QS. De Nike Lunar Force 1 Hi QS heeft daarentegen wat meer donkere accenten. Voor de traditionele Nike Air Force kun je nog altijd hier terecht.

Sneakers steeds verder gepersonaliseerd

Deze ontwikkeling past prima in de trend dat sneakerliefhebbers steeds specialere uitgaves willen. Beroemde sporters lanceren bijvoorbeeld hun eigen lijn sportschoenen, maar met NIKEiD is het bijvoorbeeld mogelijk om zelf je eigen sneaker samen te stellen. Benieuwd welke sneaker het beste bij jou past? Met onderstaande infographic kun je vast de juiste keuze maken.

What-Kind-Of-Sneaker-Are-You-infographic